■ Informații privind legislația

Istoric St.O.Iosif Rupea■ Legislație educație

■ În conformitate cu Legea Educației Naționale nr.1/2011, sistemul educativ românesc este reglementat de către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (MECT). Fiecare nivel are propria sa formă de organizare și este subiectul legislației în vigoare.
■ Studiile liceale sunt de patru ani, doi obligatorii (a IX-a și a X-a ) și doi ne-obligatorii (a XI-a și a XII-a). Nu există examene între învățământul obligatoriu de X clase și clasele  a XI -a. Există, de asemenea, un program de frecvență redusă care durează 5 ani pentru cei care doresc să își completeze studiile liceale, după ce au renunțat în adolescență.
De asemenea se poate urma și învățământul profesional de 3 ani, cu complectare de studii liceale( clasele XI-XII) la finele clasei a XI a profesională.
■ Conform Legii Educației Naționale din 2009, elevii din clasa a VIII își continuă cursurile în ciclul inferior de liceu după susținerea unei testări naționale care este structurată după modelul testărilor internaționale standardizate.