Proiectul INCIPIT pentru elevii din Rupea

■ Proiectul INCIPIT pentru elevii din Rupea

Proiectul INCIPIT pentru elevii din RupeaMiercuri, 4 octombrie 2017, 10 de elevi de la Liceul „Șt. O. Iosif” din Rupea și 11 elevi de la Școala Gimnazială din Rupea, coordonați de protopopul Alexandru Petrica, prof. dr. Alina Petrica și înv. Claudia Oprea, au participat la primul atelier al Proiectului „INCIPIT”. Elevii au descoperit prin activitățile desfășurate tehnicile de manufacturare a cărţii: fabricarea hârtiei, tipărirea, realizarea de iniţiale miniate, caligrafierea, cusătura blocului de carte.

Elevii au luat contact în acest fel cu bogăţia cărţilor vechi şi manuscriselor din patrimoniul braşovean, aparţinând unor etnii şi confesiuni religioase diferite.

„INCIPIT” este un proiect cultural derulat de Asociaţia „Forums” în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Artessentia”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, prin care se intenționează readucerea în atenţie a manuscrisului şi a cărţii vechi prin artă contemporană și conştientizarea asupra efortului depus în trecut pentru prezentarea informaţiilor într-o formulă estetică deosebită, prin care se pune în valoare cultura umanităţii, încercând în acelaşi timp reînodarea legăturii Om–Carte.