Dezvoltare durabilă prin ecoturism

■ Dezvoltare durabilă prin ecoturism în Colinele Transilvaniei

Dezvoltare durabilă prin ecoturismProiectul s-a desfășurat în colaborare cu Asociația Mioritics, în data de 12 dec.2017, care a avut ca obiectiv principal, educarea elevilor în ceea ce privește conservarea naturii, ecoturism și arii naturale protejate.

România este una din ţările europene cele mai norocoase în ceea ce privește biodiversitatea. Cele 350 de situri Natura 2000 şi cele 15 parcuri naturale (acoperind, în total, peste 17% din suprafața țării), împreună cu moștenirea culturală și istorică, transformă România într-o candidată excelentă pentru ecoturism. Acest tip de turism de nişă, cu un o rată exponenţială de dezvoltare, poate folosi economic potențialul de biodiversitate și în același timp să păstreze frumusețea, cultura şi tradițiile acestor zone.

Colinele Transilvaniei cuprinde cea mai mare arie protejată continentală din România, cu o suprafaţă de 237.515 hectare şi 66.000 de locuitori. Incluzând 5 situri Natura 2000 învecinate, plus o arie de interes naţional, Colinele Transilvaniei se întinde pe suprafaţa a 44 de comune (UAT-uri) din zona Târnava Mare – Hârtibaciu – Olt.